#primary-menu .menu-icon.fa-camera { color: #f9d724; } #primary-menu .menu-icon.fa-rocket { color: #39a8e3; } #primary-menu .menu-icon.fa-tree { color: #93c525; }

Întrebări frecvente

Generale

Tipurile de program oferite sunt : program scurt (07:30-13) și  program lung (07:30-18:30). Pentru ambele tipuri de program, masa este inclusă, însă poate fi solicitată excluderea acesteia.

Restrictiile la mâncare, precum și diferitele alergii vor fi aduse la cunoștință conducerii unității, acestea vor fi notate și transmise mai departe întregului personal, urmând a avea un meniu personalizat (atunci când este cazul).

Da, în curtea grădiniței copiii se joacă liber sau în grupuri organizate de către cadrele didactice. De asemenea se fac foarte multe activitati tematice în aer liber realizate și coordonate de către cadrele didactice, care presupun observarea naturii, a mediului înconjurător, a vremii etc. Curtea este amenajată ca  loc de joacă  pentru copii, cu aparatură adaptată nivelului lor de vârstă.

În perioadele de vacanță, copiii frecventează unitatea noastră la fel ca și în timpul anului școlar. Diferența o face organizarea activităților, care este una interactivă, cu teme atent alese, astfel încât să dezvoltăm IQ-ul și cultura generală a copiilor. Acestea variază de la an la an, ținându-se cont și de interesele copiilor. Perioada verii este cea mai așteptată de copii întrucât în cadrul “Grădiniței de vară” copiii au parte de petreceri, excursii, ateliere creative, teatru în grădiniță, vizite la muzee, etc.

Indicat ar fi să vă imbracati copilul cât mai practic, cu hăinuțe lejere, care să  le permită să se bucure din plin de toată gama de activități desfășurate în unitatea noastră: pictură, modelaj, jocuri de mișcare, dans precum și de jocurile libere prin curte.

Pe tot parcursul șederii lor în unitatea noastră, copiii sunt atent monitorizați de către cadrele didactice cu care dumneavoastră veți fi în permanentă legătură. Acestea vă vor prezenta la finalul programului parcursul copilului din timpul zilei, astfel primind feedback-ul pe care îl solicitați. De asemenea, cadrele didactice fotografiază copiii în timpul activităților pe care le vor transmite săptămânal către dumneavoastră.

Grădiniță

Grădinița IQ-Est este acreditată prin Ordinul Ministrului nr. 3571/29.03.2021

-formular de înscriere și contract
-copie după certificatul de naștere al copilului
-copie după actul de identitate al părinţilor/tutorilor (CI/paşaport)
-fișa de consultații medicale
-aviz de intrare în colectivitate eliberat de medicul pediatru al copilului (valabil 48 de ore)

Taxa plătită de parinte  (în funcție de programul ales) include:

 • Activitățile educaționale de bază, conform Curriculumului pentru educație timpurie (emis de Ministerul Educației Naționale)
 • Rechizitele necesare procesului educațional: hârtie, caiete tip, instrumente de scris, creioane colorate, pensule, acuarele, hârtie glasată, creponată, lipici, blocuri de desen, diverse materiale pentru activitățile de abilități practice etc.
 • Mesele: Mic dejun, gustare de dimineață, prânz, gustare de după-amiază.
 • Apa plată pentru consumul zilnic.
 • Consumabilele lunare: șervețele, săpunul, prosopele pentru mâini, batistele de hârtie etc.
 • Cheltuielile legate de igienizarea periodică a spațiilor și a jucăriilor etc.
 • Cheltuielile legate de îmbunătățirea continuă a bazei materiale, achiziționarea de cărți, kit-uri educative, jocuri și jucării, etc.
 • Salariile cadrelor didactice;
 • Plata chiriilor și utilităților;
 • Plata taxelor și impozitelor la bugetul de stat;
 • Plata serviciilor externe contractate: contabilitate, servicii securitate și pază, servicii SSM si PSI.
 • Plata cursurilor de instruire a cadrelor didactice.

Grădinița IQ-EST oferă tuturor copiilor înscriși la grădiniță opționalul de șah și de dezvoltare personală. Restul activităților opționale se desfășoară în parteneriat cu diferiți furnizori calificați pe domeniile aferente și sunt achitate separat, în funcție de opțiunile părinților.

La intrarea în grădiniță copilul trebuie sa aibă doar lucrurile personale:

 1. Încălțări de interior
  2. Un schimb de haine (lenjerie de corp, tricouri, sosete, pantaloni etc)
 2. Pijamale (pentru copiii înscriși la programul prelungit), pe care părinții le preiau vinerea pentru a fi curățate.În Grădinița IQ-EST copiii sunt primiți de la vârsta de 3 ani, urmând a fi înscriși la grupa corespunzătoare nivelului de vârstă aferent.

Anteprescolari

La creșă, copiii pot fi primiți în colectivitate începând cu vârsta de 1 an și jumătate, cu condiția să aibă un minim de autonomie (să stea în picioare, să indice nevoia pe care o are).

-formular de înscriere și contract
-copie după certificatul de naștere al copilului
-copie după actul de identitate al părinţilor/tutorilor (CI/paşaport)
-fișa de consultații medicale
-aviz de intrare în colectivitate eliberat de medicul pediatru al copilului (valabil 48 de ore)

Nu este nicio problemă! Vom încerca să renunțăm la pampers împreună. Să nu uitați în acest caz să puneți în rucsacul copilului atât  șervețele umede potrivite ph-ului copilului, cât și cremă emolientă.
Pentru a se hrăni corespunzător, vă asigurăm că el va primi ajutor de fiecare dată  dar și că în scurt timp își va dori să manânce singur, ca și ceilalți copii. Această deprindere va fi dezvoltată cu sprijin.

La intrarea în colectivitate copilul trebuie sa aibă doar lucrurile personale:

 1. Încălțări de interior
  2. Un schimb de haine (lenjerie de corp, tricouri, sosete, pantaloni etc)
 2. Pijamale (pentru copiii înscriși la programul prelungit), pe care părinții le preiau vinerea pentru a fi curățate.
 3. Pampers pentru schimbul periodic

After School

 Trei doamne învățătoare, care activează la școlile de stat din zonă,  au grijă ca școlarii să își facă temele zilnic, acestea aplicând metode eficiente pentru o mai bună înțelegere a materiei, precum și pentru asigurarea performațelor școlare.

Nu, activitățile opționale se desfășoară în parteneriat cu diferiți furnizori calificați pe domeniile aferente și sunt achitate separat, în funcție de opțiunile părinților.

Ai întrebări? Suntem aici 😁
Sună Mesaj