Meniu

Pentru copii este important să mănânce de mai multe ori pe zi.

Activitățile zilnice (joc, învățare, somn) sunt direct influențate de ritmul și conținutul meselor.

Conform studiilor desfășurate de nutriționiști în colaborare cu medicii pediatri, copilul trebuie să mănânce 5 mese pe zi: trei mese principale (mic dejun, prânz și cină) și două gustări între mese.

În programul zilnic, Grădinița IQ-EST oferă mic dejun – ora 8.30, gustare – ora 10.30, prânz – ora 12.00 și gustare – 16.00.

Cu micul dejun și gustarea de dinaintea prânzului, copilul preia 35% din necesarul de calorii zilnic. 30% din necesarul caloric se ia prin prânz, 10% prin gustarea de după amiază și restul de 25% prin cină.

Pentru mesele reci, componentele principale sunt fulgii de cereale, laptele sau iaurtul. La acestea se adaugă legume și/sau fructe proaspete. Brânza de vaci tartinabilă, brânza slabă completează masa.

Asemenea mese reci sunt importante pentru asigurarea cu proteine, calciu, vitamine și fibre.

Masa caldă constă în legume, orez sau paste din faină integrală, carne de curcan, vită și pui.

Această combinație furnizează în mod deosebit fierul și zincul ușor asimilabil din carne, iodul și vitamina D precum și proteinele și vitaminele necesare dezvoltării în mod sănătos.

Cele 2 gustări intermediare conțin fructe proaspete, care asigură vitamina C, produse lactate, importante deoarece furnizează calciul, esențial pentru a susține dezvoltarea organismului. În gustări sunt incluse, intr-o proporție echilibrată, biscuiți și dulciuri pregătite în bucătaria proprie.

Pe tot parcursul zilei, este important să se asigure și aportul de lichide necesar organismului. Copiii au nevoie atât de alimente bogate în apă, distribuite uniform în timpul zilei, cât și de surse accesibile de apă plată, precum și de ceaiuri din plante sau fructe.

Meniul IQ-EST include periodic pâine pregătită în bucătăria proprie. Mesele principale se vor baza pe carne de curcan, vită, de pui și legume.

Ai întrebări? Suntem aici 😁
Sună Mesaj